Schoten bij schietincident na ruzie tussen inzittenden voertuigen in Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft een onderzoek gestart naar een schietpartij.

Op dinsdagavond 4 juli heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Clauskinderenweg. De politie heeft meerdere verdachten gearresteerd, maar er is nog veel onduidelijkheid over wat er precies is gebeurd voor, tijdens en na het incident. De recherche roept getuigen op om zich te melden.

Rond 20.40 uur ontving de meldkamer een melding van een ruzie tussen de bestuurders en passagiers van twee voertuigen. De melder hoorde een knal en vermoedde dat er werd geschoten. De voertuigen reden vervolgens weg in een onbekende richting. Verschillende politie-eenheden werden ingezet om de voertuigen en de inzittenden op te sporen.

Agenten troffen de twee voertuigen aan in de Jan van Galenstraat en de Cornelis Lelylaan. Er werden meerdere personen gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De agenten troffen geen slachtoffer aan, maar er bleek wel daadwerkelijk te zijn geschoten. De recherche is op zoek naar het slachtoffer en hoopt meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het incident. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie.