Zes aanhoudingen na schietpartij met zwaargewonde, politie zoekt getuigen

Een 24-jarige man uit Assen is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen na een schietincident op woensdagavond in Assen. De politie heeft zes verdachten aangehouden.

Het incident gebeurde rond 17.40 uur op de Maria in Campislaan in Assen. Meerdere mensen belden 112 nadat ze schoten hadden gehoord. Hulpdiensten troffen een zwaargewonde man op de grond aan. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft in de avonduren zes verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen, een 19-jarige man uit Arnhem, een 28-jarige man uit Assen en een 20-jarige man uit Assen. Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol bij het incident.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Conflict voorafgaand aan schietincident

Volgens getuigen was er voorafgaand aan het schietincident een conflict tussen meerdere personen. De politie heeft in de omgeving van het incident sporen veiliggesteld en is uitgebreid buurtonderzoek aan het doen.

Politieonderzoek loopt

Het politieonderzoek loopt nog. De politie doet onder meer onderzoek naar de gebruikte wapens en de aanleiding van het conflict. Ook wordt gekeken of er camerabeelden zijn van het incident.

De politie roept getuigen op zich te melden. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.