VIDEO: Twee verstekelingen op containerschip bij Ceuta gepakt met 10 miljoen aan cocaïne
© screenshot

VIDEO: Twee verstekelingen op containerschip bij Ceuta gepakt met 10 miljoen aan cocaïne

Twee verstekelingen zijn gearresteerd nadat ze probeerden 10 miljoen euro aan cocaïne te smokkelen op een containerschip dat vanuit Cartagena de Indias in Colombia naar Ceuta, Spanje, voer.

De verstekelingen, een man en een vrouw, werden onderschept nadat ze zichzelf in zee hadden geworpen, samen met drie balen drugs die op 11 zeemijl van de haven van Ceuta in beslag waren genomen.

De arrestatie werd uitgevoerd door de Spaanse Guardia Civil, die het schip op 2 september 2023 onderschepte. De bemanning van het schip werd ook gearresteerd en wordt momenteel ondervraagd.

De ongeveer 100 kilogram drugs, die in drie balen waren verpakt, hadden een geschatte straatwaarde van €10 miljoen. De verstekelingen werden overgebracht naar een politiecel in Ceuta.

Dit is niet de eerste keer dat verstekelingen worden gebruikt om drugs te smokkelen naar Ceuta. In 2022 werden twee verstekelingen gearresteerd nadat ze probeerden 120 kg cocaïne te smokkelen op een andere containerschip.

De Spaanse autoriteiten zijn vastbesloten om de drugshandel te bestrijden in de regio. In 2022 werd in Ceuta en Melilla, de andere Spaanse exclave in Marokko, voor €2,5 miljard aan drugs in beslag genomen.