Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Gestolen ring van 750.000 euro gevonden in zak stofzuiger luxe Ritz-hotel

Een opmerkelijk incident deed zich voor in het wereldberoemde Ritz-hotel in Parijs, waar een ring ter waarde van maar liefst 750.000 euro vermist werd.

Een zakenvrouw uit Maleisië, een van de gasten van het luxueuze hotel, ontdekte tot haar schrik dat haar kostbare sieraad weg was nadat ze was gaan winkelen. Haar verdenking viel op een medewerker van het hotel.

De diamanten ring, met een indrukwekkende 6,51 karaats steen, leidde tot de nodige opschudding. De zakenvrouw diende een klacht in bij het hotel en deed aangifte bij de politie. Het mysterie werd echter snel opgelost, niet door een vermeende diefstal, maar door een opmerkelijke vondst in een stofzuigerzak.

Volgens de officiële verklaring van het Ritz-hotel heeft het toegewijde veiligheidspersoneel minutieus speurwerk verricht en ontdekte zo de waardevolle ring in de stofzuigerzak. Hiermee concludeerde het hotel dat er geen sprake was van opzet tot diefstal. De zakenvrouw, inmiddels in Londen, ontving het goede nieuws met blijdschap. Hoewel het Ritz als compensatie drie overnachtingen aanbood, sloeg de vrouw dit aanbod af.

Het opmerkelijke incident werpt vragen op over hoe het sieraad in de stofzuigerzak is beland en waarom de gast het eerst als gestolen beschouwde. Desondanks zal zij, met een verlicht hart, terugkeren naar Parijs om haar kostbare bezit op te halen. Het Ritz, dat de situatie beschrijft als een voorbeeld van zorgvuldig handelen door het personeel, zal ongetwijfeld extra alert zijn op de kostbaarheden van zijn gasten in de toekomst.