Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Meerdere uithalers op zoek naar drugs in containers gepakt in haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven zijn meerdere uithalers gepakt die op zoek waren naar partijen drugs in containers.

Gisteravond werden door de douane en Zeehavenpolitie meerdere uithalers aangehouden op verschillende terminals op de Maasvlakte en de Waalhaven van Rotterdam. Op een terminal op de Maasvlakte werden 6 uithalers gearresteerd, waarvan 4 eerder waren aangehouden voor soortgelijke vergrijpen. De leeftijden varieerden tussen 17 en 22 jaar, en ze kwamen uit Rotterdam en Papendrecht.

Later op de avond werden nog twee uithalers gearresteerd op een terminal op de Maasvlakte. Daarnaast werd een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden buiten de terminal als facilitator die de uithalers naar de terminal had gebracht. De uithalers waren 22, 27 en 35 jaar oud en kwamen uit Hansweert, Tilburg en Leidschendam, waarvan 3 een recidivegeschiedenis hadden.

Enkele uren later werden nog twee vermoedelijke uithalers gearresteerd die van een terminal in de Waalhaven van Rotterdam afkwamen. De twee mannen van 20 jaar uit Rotterdam en Brielle waren eerder aangehouden als uithalers. Alle verdachten zijn overgedragen aan de politie.