© Pexels / Pixabay

Twaalf personen opgepakt na plunderen politiebusje in Antwerpen

Op Oudejaarsavond heeft de politie in Antwerpen twaalf mensen, waaronder acht minderjarigen, gearresteerd op verdenking van het plunderen van een politiebusje.

Twee verdachten van vijftien en zestien jaar zijn door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. Het voorval vond plaats in de wijk Kiel, net ten zuiden van de Antwerpse stadsring. De verdachten bestormden het geparkeerde politiebusje, waarbij ze spiegels afttrapten, een deur instampten en twee ruiten insloegen.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de daders in het voertuig kogelvrije vesten, wapenstokken, laptops, bodycams en enkele handboeien buitmaakten. De politie slaagde erin een deel van de gestolen spullen terug te halen.

Het incident benadrukt de uitdagingen waarmee de politie tijdens de jaarwisseling wordt geconfronteerd, met verhoogde risico’s van onrust en ongeregeldheden.

Het OM zal verdere stappen ondernemen tegen de arrestanten, waarbij de minderjarige verdachten mogelijk aan jeugdrechtspraak worden onderworpen.