VIDEO: "Goed gestructureerde" drugsbende opgerold in onderzoek blokken cocaïne uit Ecuador
© screenshot

VIDEO: “Goed gestructureerde” drugsbende opgerold in onderzoek blokken cocaïne uit Ecuador

Madrid – De Nationale Politie van Spanje heeft met succes een criminele organisatie ontmanteld die vermoedelijk verantwoordelijk was voor het introduceren van cocaïne via de lucht vanuit Ecuador.

Twaalf verdachten werden gearresteerd in de provincies Madrid, Menorca en Murcia, waarvan er zeven in voorlopige hechtenis zijn genomen. Ze worden naar verluidt gelinkt aan het criminele netwerk dat zich specialiseert in de smokkel van cocaïne via de luchthaven van Madrid, verstopt in bagagekoffers. Recente operaties resulteerden in de inbeslagname van 70 kilogram cocaïne, 155.000 euro aan contant geld, drie vuurwapens, een elektrisch startonderbrekerpistool, telecommunicatieapparatuur, en geolocatieapparatuur.

Het onderzoek begon toen de aanwezigheid van een georganiseerde bende werd ontdekt, verspreid over verschillende Spaanse provincies. De organisatie bleek goed gestructureerd, met een duidelijke hiërarchie en voldoende financiële middelen om regelmatig cocaïne-importen uit Ecuador uit te voeren.

De ontmanteling van deze criminele groepering toont aan dat de autoriteiten vastbesloten zijn om de drugshandel te bestrijden en internationale samenwerking te bevorderen. De inbeslagname van substantiële hoeveelheden drugs en wapens benadrukt de ernst van de criminele activiteiten waarmee de politie te maken had. Het onderzoek zal naar verwachting doorgaan om eventuele overgebleven leden van het netwerk op te sporen en verantwoordelijk te stellen voor hun daden.