VIDEO: Grootste vangst blokken cocaïne ooit in Bolivia, lading bestemd voor Rotterdam

De Boliviaanse politie heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het land te doen.

President Luis Arce meldde dat het om ongeveer 8,8 ton cocaïne gaat, die vermoedelijk op weg was naar de Rotterdamse haven. De drugs werden ontdekt in het westen van Bolivia, slim verborgen onder de houten vloer van een vrachtwagen. De straatwaarde van deze drugs bedraagt ongeveer 205 miljoen euro in Bolivia, terwijl de Boliviaanse autoriteiten schatten dat ze in Europa zo’n 480 miljoen euro zouden opleveren.

De politie heeft bij deze operatie vier personen gearresteerd. De vrachtwagen met de enorme lading drugs werd onderschept, wat heeft geleid tot invallen op negen verschillende locaties. Deze vangst markeert een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen drugssmokkel en benadrukt de omvang van de internationale drugshandel. De autoriteiten zijn vastbesloten om dergelijke illegale praktijken aan te pakken, aangezien drugssmokkel wereldwijd ernstige gevolgen heeft voor de samenleving en gezondheid.

Het is opmerkelijk dat de drugs op weg waren naar de Rotterdamse haven, een belangrijk knooppunt voor de distributie van goederen in Europa. Deze gebeurtenis benadrukt de voortdurende uitdagingen waarmee landen worden geconfronteerd bij het bestrijden van georganiseerde misdaad en illegale handel. De samenwerking tussen landen en internationale instanties blijft essentieel om deze grensoverschrijdende criminaliteit effectief aan te pakken.