Stapels contanten en drugs in beslag in onderzoek naar drugshandel Helmond
© Politie

Stapels contanten en drugs in beslag in onderzoek naar drugshandel Helmond

Tijdens een gerichte actie tegen drugshandel in Helmond heeft de recherche van politieteam Peelland twee mannen gearresteerd.

In de woning van een van hen werd een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en contant geld aangetroffen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Na ontvangst van informatie over mogelijke drugshandel vanuit een woning aan de Jan van der Spekstraat, startte de recherche een onderzoek. De politie ontving regelmatig meldingen en klachten over overlast in de buurt als gevolg van de aanloop op het adres. Uit het onderzoek bleek dat de bewoner, een 33-jarige man, hoogstwaarschijnlijk samenwerkte met een andere man, een 58-jarige plaatsgenoot, bij het verhandelen van drugs. Verder wees het onderzoek uit dat de woning hoogstwaarschijnlijk diende als opslagplaats voor drugs.

Op de dag van de actie zagen rechercheurs meerdere keren dat de oudste verdachte drugs verkocht aan klanten op verschillende locaties in Helmond. Hij werd vervolgens gearresteerd en bij zijn aanhouding werden drugs aangetroffen. Vervolgens doorzocht de politie de woning van de andere verdachte. Hoewel deze verdachte probeerde te vluchten, werd hij al snel gevat.

Bij zijn aanhouding werd ongeveer 170 gram cocaïne gevonden. In de schuur van de woning ontdekte de politie nog eens ruim 750 gram harddrugs, voornamelijk cocaïne, en een kleinere hoeveelheid heroïne. Naast de drugs werd ook meer dan €15.000,- aan contant geld gevonden. De straatwaarde van de in beslag genomen drugs wordt geschat op ongeveer €45.000,-.

Zowel de drugs als het geld zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast voor nader verhoor.