Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Aanhoudingen voor dumpingen grote partijen drugsafval in Achterhoek

Begin dit jaar, tussen 2 en 5 januari, vonden er in de Achterhoek op drie verschillende locaties grote dumpingen plaats van drugsafval.

De betreffende locaties bevonden zich in Sinderen, Pannerden en Loerbeek. Ook net over de grens, in het Duitse Elten, werd een dergelijke dumping gesignaleerd.

Na een grondig rechercheonderzoek zijn vorige week twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 22-jarige en een 33-jarige man uit de gemeente Montferland. Beide verdachten zijn voorgeleid bij de Rechter-Commissaris, die heeft besloten dat ze in bewaring worden gesteld. Het politieonderzoek richt zich ook op de herkomst van het gedumpte drugsafval.

De arrestaties markeren een belangrijke stap in het onderzoek naar de illegale dumping van drugsafval, wat niet alleen een milieudelict is maar ook ernstige risico’s met zich meebrengt voor de volksgezondheid en het milieu.

Het onderzoek zal zich nu verder concentreren op het vaststellen van de verantwoordelijkheid van de verdachten en het traceren van de bron van het gedumpte drugsafval.