© Crime-Nieuws.nl

Notaris krijgt 22 jaar gevangenisstraf voor fraude met grond in Marokko

Een 56-jarige notaris uit het Marokkaanse Khemisset is in Rabat veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar wegens zijn betrokkenheid bij een grootschalig schandaal rondom grondbezit.

De notaris werd beschuldigd van het vervalsen van eigendomsdocumenten om op onrechtmatige wijze meerdere percelen grond in zijn bezit te krijgen. Deze recente veroordeling, met 12 jaar cel, volgt op een eerdere straf van 10 jaar die hij in september vorig jaar kreeg voor vergelijkbare misdrijven.

De slachtoffers van de notaris hebben overtuigend bewijs geleverd, wat de rechter heeft geleid tot een strenge gevangenisstraf. Eerder werd de notaris al in 2020 veroordeeld voor soortgelijke feiten in Khemisset. Destijds werd hij gearresteerd na een politieonderzoek naar documentvervalsing met betrekking tot eigendommen van anderen.

Getroffen families hebben aangifte gedaan en beschuldigen de notaris van de diefstal van hun landbouwgronden. Na het horen van de klachten en het onderzoeken van alle documenten en eigendomsakten, bevestigde de officier van justitie de schuld van de notaris. Hij had eigendomsdocumenten van meer dan 30 percelen vervalst en deze meerdere keren aan verschillende personen verkocht. In deze zaak werd een tweede notaris veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf.

Naast de recent opgelegde straf van 22 jaar wordt de notaris nu ook verdacht in een derde zaak met betrekking tot de vervalsing van documenten voor grondonteigening. Hij is onlangs ondervraagd door de veiligheidsdiensten en zal binnenkort voor de bevoegde officier van justitie verschijnen.