Politie zoekt getuigen in verband met meerdere dumpingen van drugsafval uit een drugslab

De politie doet een dringende oproep voor tips met betrekking tot de dumpingen van vermoedelijk drugsafval op 8 en 9 februari in Smilde, Beilen en Jubbega.

Drie verschillende locaties werden getroffen, waar tientallen vaten en jerrycans werden aangetroffen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze incidenten.

Smilde: Op 9 februari ontdekte de politie tientallen vaten en jerrycans achter een pand aan de Veenhoopsweg in Smilde. Monsters zijn genomen om de inhoud te analyseren.

Beilen: Eerder op dezelfde dag ontving de politie een melding van ongeveer zestien jerrycans die waren gedumpt in een sloot naar de N381 bij Beilen.

Jubbega: Op 8 februari werden ongeveer vijftien jerrycans aangetroffen in een sloot en weiland langs de Nijeberkoperweg in Jubbega.

Het opvallende aspect van deze dumpingen is de relatief korte afstand en de korte tijdsperiode waarin ze plaatsvonden. Hoewel er nog geen duidelijkheid is over een mogelijk verband, benadrukt de politie het belang van getuigenverklaringen. Ze zijn op zoek naar informatie over verdachte vervoersbewegingen, het af- en aanrijden van busjes, of mensen die sjouwen met vaten of ander afval.

Getuigen worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. De informatie kan ook anoniem worden verstrekt.