© Pexels / Pixabay

Boete voor oud-president Donald Trump stijgt naar 454 miljoen dollar door rente

Een rechter in New York heeft de boete voor Donald Trump, veroordeeld voor fraude, verhoogd tot ruim 454 miljoen dollar. De oud-president werd vorige week veroordeeld tot een boete van minstens 354 miljoen dollar, met daarbovenop zo’n 100 miljoen aan rentebetalingen.

De rente van 9 procent zorgt ervoor dat de boete dagelijks met 112.000 dollar stijgt. Trump heeft dertig dagen om in beroep te gaan, maar een verzoek om de betalingsverplichting op te schorten werd afgewezen. De veroordeling volgde op jarenlang het voorstellen van zijn vermogen als te groot aan geldverstrekkers en zakelijke partners, wat leidde tot aanzienlijk lagere rentebetalingen.

Trump heeft de boete afgedaan als “een heksenjacht” en heeft aangekondigd in beroep te gaan. Voor hoger beroep moet hij echter het boetebedrag betalen of een borgsom stellen van vergelijkbare hoogte. Met veel van zijn bezittingen in vastgoed is het onzeker of hij een partij kan vinden die dit als onderpand accepteert voor een borgsom van honderden miljoenen dollars. Het is nu onduidelijk wat Trump nog kan ondernemen tegen de boete.

Enige tijd terug bracht Trump een paar sneakers op de markt om wat geld in het laatje te brengen. De ‘The No Surrender’ sneakers hebben een prijskaartje van 399 dollar. Klik hier om beelden te bekijken van Trump en zijn nieuwe sneakers.