© Pexels / Pixabay

Vermoedelijke schutter rapper Bigidagoe gepakt op luchthaven Parijs

Een 20-jarige Amsterdammer is op 28 februari in Parijs op de luchthaven Charles de Gaulle aangehouden in verband met het dodelijke schietincident op de Rhoneweg in Amsterdam, waarbij de 26-jarige Danzel Silos, alias rapper Bigidagoe, om het leven kwam.

De verdachte, die vanuit Parijs naar Cayenne (Frans-Guyana) wilde vluchten, werd aangehouden door de grensbewaking tijdens het inchecken.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) is sinds het incident onophoudelijk bezig met het onderzoek. De recherche kreeg zicht op de verdachte en slaagde erin hem aan te houden op de luchthaven. De verdachte zal worden overgeleverd aan het parket in Amsterdam. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht van de aanhouding in Parijs.

Naast deze ontwikkeling onderzoekt de recherche ook drie explosies bij woningen in de straten Mastbos (Noord), Populierenweg (Oost) en Kelbergen (Zuidoost) in de nacht van 28 februari. De teksten ‘war’ op de muur in Noord en Zuidoost doen vermoeden dat er mogelijk een verband is met het schietincident.

Om een completer beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd op de Rhoneweg, onderzoekt het rechercheteam momenteel de achtergrond van een mogelijk conflict tussen rapgroepen.