Politie start onderzoek na dood 1-jarig kind

Op donderdagochtend rukten de hulpdiensten uit naar de Sleedoornstraat in Heijen na een melding van een reanimatie van een éénjarig kind. Ondanks de inzet van de hulpdiensten, heeft het jongetje het niet overleefd.

Bij overlijdens, vooral bij jonge kinderen, is het niet altijd mogelijk om onmiddellijk de doodsoorzaak vast te stellen. Dit geldt ook voor het tragische verlies van het éénjarige kind in Heijen.

In dergelijke gevallen wordt doorgaans aanvullend onderzoek uitgevoerd om een beter beeld te krijgen van de omstandigheden rond het overlijden. Methoden zoals een schouw op het lichaam of het uitvoeren van een sectie kunnen worden toegepast.

Uit respect voor de nabestaanden wordt op dit moment geen verdere informatie vrijgegeven. Er is nog geen indicatie wanneer meer details over de doodsoorzaak beschikbaar zullen zijn, aangezien dit afhangt van het verloop van het onderzoek. In situaties als deze staat zorgvuldig en gedetailleerd onderzoek voorop, rekening houdend met de gevoeligheid van de omstandigheden.