Schietende agenten op A2 bij Vught na melding gewapende bedreiging

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart heeft de politie twee verdachten aangehouden op de A2 bij Vught, waarbij zij twee waarschuwingsschoten hebben gelost.

Het voorval begon met een melding dat een inzittende van een personenauto op de A2 ter hoogte van Hedel met een vuurwapen was bedreigd door inzittenden van een voertuig met een Portugees kenteken. Na het lokaliseren van het voertuig brachten politieagenten het tot stilstand bij Vught, waarbij meerdere politieauto’s werden ingezet.

De verdachten, mannen van 27 jaar uit Haaften en 40 jaar uit Valkenswaard, negeerden herhaaldelijk instructies bij hun aanhouding. Om de aanhouding te bewerkstelligen, werden twee waarschuwingsschoten in de lucht gelost. Na dit ingrijpen konden de verdachten worden gearresteerd. Bij doorzoeking van het voertuig werden een mes en pepperspray aangetroffen, maar geen vuurwapen. Het voertuig wordt verder onderzocht.

Het gebruik van het vuurwapen door de politie zal grondig worden beoordeeld. De aanhouding vond plaats na een melding van een vuurwapendreiging, waardoor de politie snel handelde om de situatie onder controle te krijgen en de veiligheid te waarborgen.