Twee mannen gearresteerd na vondst heroïne en cocaïne tijdens routinecontrole

Op vrijdagavond zijn twee mannen uit Breda, van 20 en 40 jaar oud, aangehouden tijdens een routinecontrole door de politie nadat er zakjes met heroïne en cocaïne in hun auto werden aangetroffen.

De 20-jarige bestuurde de auto, hoewel zijn rijbewijs een maand geleden was ingevorderd vanwege rijden onder invloed en het weigeren van een bloedproef.

Agenten merkten op vrijdag 15 maart 2024 omstreeks 21.30 uur op de Maarten de Vriesstraat een auto op zonder verlichting en besloten tot een controle. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen, wat leidde tot een onderzoek naar zijn identiteit.

Tijdens het daaropvolgende doorzoeking werden diverse drugs in de auto gevonden, waarna zowel de 20-jarige bestuurder als de 40-jarige bijrijder werden gearresteerd op grond van de Opiumwet.

In het voertuig werden in totaal 16 zakjes heroïne, 35 zakjes cocaïne, 3 ponypacks met cocaïne en drie ongebruikte joints aangetroffen. Het tweetal is vastgezet en zal worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij drugshandel.