’Echte’ stalker Netflixserie Baby Reindeer doet verhaal: ‘het was vreselijk’

Fiona Harvey, die beweert het model te zijn voor de stalker in de Netflixhit Baby Reindeer, heeft haar kant van het verhaal verteld in een gesprek met de Britse talkshowhost Piers Morgan.

Ze voelde zich gedwongen om haar verhaal te doen nadat ze online en telefonisch was lastiggevallen sinds de lancering van de serie. “Ik heb meerdere doodsbedreigingen ontvangen. Het was vreselijk.”

In de serie wordt het verhaal verteld van komiek en barman Richard Gadd (33) die wordt gestalkt. Hoewel de stalker in de serie Martha wordt genoemd en wordt gespeeld door een actrice, heeft Harvey haar stem laten horen nu de serie is uitgebracht. Ze ontkent echter ooit Gadd gestalkt te hebben.

Harvey beweert dat ze geen enkele aflevering heeft gezien en beweert dat Gadd de serie opzettelijk heeft gemaakt om haar zwart te maken. “Dat heeft hij altijd gewild. Dit is laster. Ik denk dat hij ernstige psychische problemen heeft.”

In het interview met Morgan bekritiseert Harvey verschillende scènes uit de serie en noemt ze deze verzonnen. Ze ontkent tienduizenden e-mails en duizenden sms’jes te hebben gestuurd. “Dat is absoluut niet waar. Ik denk niet dat ik hem ooit iets heb gestuurd. Misschien alleen wat grappige e-mails. Meer niet.”

Harvey beweert nooit voor wederhoor te zijn benaderd door Gadd of Netflix en overweegt juridische stappen te ondernemen. “Ik zou graag het bewijsmateriaal van Netflix willen zien. Ik ben er honderd procent zeker van dat ik Martha niet ben en dat ze een fictief personage is.”