Miami Police lokt nieuwe rekruten met dikke Rolls-Royce politiewagen

De politie van Miami in de Verenigde Staten heeft een opvallende manier bedacht om nieuwe rekruten te werven: een advertentie met een Rolls-Royce politiewagen. De politie deelde beelden van de luxe politieauto op Instagram bij een vacature-oproep.

De opvallende stunt trok veel aandacht, maar niet iedereen was er even enthousiast over. Sommige mensen stelden vragen over wie de dure auto had bekostigd.

Geen belastinggeld gebruikt

De Rolls-Royce is afkomstig van een lokale autodealer, Braman Motors. De dealer heeft laten weten dat ze alle kosten voor hun rekening hebben genomen, waardoor er geen belastinggeld aan te pas is gekomen. Er is ook een verzekering afgesloten voor het geval er schade wordt gereden met de wagen, die ongeveer een kwart miljoen dollar waard is.

Traditionele methodes falen

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de “traditionele rekruteringsmethoden” niet meer voldoende om de volgende generatie agenten aan te trekken. De Rolls-Royce wagen is een ongewone benadering om de aandacht van potentiële rekruten te trekken.

Succes van de campagne nog onduidelijk

Of de campagne daadwerkelijk zal leiden tot meer nieuwe agenten is nog onduidelijk. De reacties op sociale media waren gemengd, met zowel positieve als negatieve reacties.