Man uit Diemen hoort 16 jaar cel eisen voor ‘abortusmoord’ op ongeboren kind en vriendin

Een 52-jarige man uit Diemen staat terecht voor de rechtbank in Amsterdam voor de moord op zijn ongeboren kind en zijn Braziliaanse vriendin. De man zou zijn vriendin, die toen ruim 19 weken zwanger was, hebben gedwongen om te aborteren omdat hij geen jongen wilde.

De abortus verliep mis en de vrouw overleed aan hevig bloedverlies. Ook de baby overleed.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist zestien jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging tegen de man. De officier van justitie noemde de zaak “intens triest” en benadrukte het enorme verlies dat de nabestaanden van de vrouw hebben geleden.

Bewijsmateriaal

Het OM baseert zijn zaak op verschillende bewijsmiddelen, waaronder DNA-onderzoek, berichten tussen de verdachte en zijn vriendin, en verklaringen van deskundigen.

Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de verdachte de vader is van de baby. Berichten tussen de verdachte en zijn vriendin tonen aan dat hij opzettelijk de dood van de foetus wilde. De man heeft dit ook in politieverhoren toegegeven.

Deskundigen hebben vastgesteld dat de baby tijdens of kort na de geboorte is overleden. De moeder is als gevolg van hevig bloedverlies door baarmoederverscheuring om het leven gekomen. De verdachte heeft nagelaten medische hulp in te schakelen, ondanks dat hij de grote hoeveelheid bloed had gezien.

Geen berouw

De verdachte heeft geen berouw getoond voor zijn daden. Hij toont geen interesse in de dood van zijn kind of het leed van de nabestaanden.

Het OM acht de man schuldig aan moord op het ongeboren kind, zware mishandeling met de dood tot gevolg van zijn vriendin, en het plegen van een illegale abortus met de dood tot gevolg van zijn vriendin.

De rechtbank zal op 27 juni uitspraak doen in de zaak.