Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Illusionist David Copperfield beschuldigd van seksueel misbruik door zestien vrouwen

David Copperfield, de wereldberoemde illusionist, wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door zestien vrouwen. Meer dan de helft van hen beweert dat ze ten tijde van het misbruik minderjarig waren.

De beschuldigingen betreffen incidenten die zich zouden hebben voorgedaan tussen 1988 en 2014. Volgens de aanklachten zou de 67-jarige illusionist meerdere vrouwen hebben gedrogeerd en vervolgens verkracht. Ook worden er beschuldigingen van aanranding geuit. Sommige van de vrouwen beweren dat ze op het moment van het misbruik slechts vijftien jaar oud waren, hoewel Copperfield naar verluidt niet op de hoogte was van hun leeftijd.

Copperfield ontkent krachtig alle beschuldigingen. Zijn advocaten stellen dat de illusionist zich “nooit ongepast” heeft gedragen, laat staan met een minderjarige.

Dit is niet de eerste keer dat Copperfield beschuldigd wordt van wangedrag. In 2018 beweerde een vrouw ook al dat hij haar seksueel had misbruikt. Bovendien werd Copperfield genoemd in documenten die eerder dit jaar werden vrijgegeven door een Amerikaanse rechtbank in verband met mensen met banden met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse financier die beschuldigd werd van seksueel misbruik en in 2019 zelfmoord pleegde terwijl hij in afwachting was van een proces.

De beschuldigingen werpen een schaduw over de reputatie van Copperfield, die bekend staat om zijn spectaculaire illusionaire kunsten. Het is echter aan de autoriteiten om een grondig onderzoek uit te voeren en eventuele gerechtelijke stappen te ondernemen naar aanleiding van deze serieuze aantijgingen.