Topgolfer Scottie Scheffler aangehouden vlak voor PGA Championship

Louisville – Vrijdag werd topgolfer Scottie Scheffler door de politie gearresteerd vlak voor zijn deelname aan het PGA Championship. Dit gebeurde omdat hij niet stopte voor een agent terwijl hij naar de golfclub onderweg was. Inmiddels is hij weer vrijgelaten.

De start van de tweede ronde van het toernooi liep vertraging op door een verkeersongeluk in de buurt. Scheffler probeerde de verkeersopstopping te omzeilen, wat leidde tot zijn arrestatie. Beelden van ESPN laten zien hoe Scheffler in de boeien werd geslagen en door de politie werd meegenomen. Hij wordt beschuldigd van het mishandelen van een agent, roekeloos rijgedrag en het negeren van verkeerssignalen.

Scheffler werd kort na zijn arrestatie vrijgelaten en kwam minder dan een uur voor het begin van zijn tweede ronde aan op de Valhalla Golf Club.

Scheffler spreekt van misverstand

Scheffler verklaarde dat er sprake was van een groot misverstand. Volgens hem volgde hij de aanwijzingen van de politie, maar ontstond er verwarring over wat er van hem werd gevraagd. Hij benadrukte dat hij niet de bedoeling had om de instructies van de agenten te negeren en hoopt zich nu weer op het golfen te kunnen richten.

Scheffler werd onlangs voor het eerst vader en stond na de eerste dag van het PGA Championship op een gedeelde twaalfde plaats. Vorig jaar eindigde hij als tweede en afgelopen maand won hij voor de tweede keer de Masters in Augusta.