Voetbal
Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Voetballers Olympique Marseille beschoten met vuurwapens bij poging autodiefstal

Marseille, Frankrijk – De Kameroense internationals Faris Moumbagna (23) en Jean Onana (24) van Olympique Marseille zijn in de nacht van zondag op maandag het doelwit geweest van een gewapende poging tot autodiefstal. Bij het incident werden schoten gelost, maar niemand raakte gewond.

Incidentdetails

Het incident vond plaats rond 03.30 uur, kort nadat de spelers waren teruggekeerd van een uitwedstrijd tegen Le Havre, die met 1-2 door Olympique Marseille werd gewonnen. Tijdens hun rit naar huis, op de Route de la Valentine, werden ze geconfronteerd met criminelen die probeerden hun voertuigen te stelen.

Beschieting en Schade

De spelers zaten in hun auto toen de daders het vuur openden. Ondanks de schoten bleven Moumbagna en Onana ongedeerd. Hun voertuigen liepen echter schade op, waaronder twee kogelgaten in de bestuurdersdeur van een auto en een kogelgat in de kofferbak van een ander voertuig.

Lopend Onderzoek

De daders zijn nog niet gearresteerd. Het Franse Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld om de verantwoordelijken voor deze poging tot autodiefstal op te sporen en voor het gerecht te brengen. De autoriteiten benadrukken hun vastberadenheid om deze gevaarlijke criminelen te arresteren en te berechten.

Veiligheidsmaatregelen

Naar aanleiding van dit incident werkt Olympique Marseille nauw samen met lokale autoriteiten om de veiligheid van hun spelers te waarborgen. Extra veiligheidsmaatregelen worden overwogen om herhaling te voorkomen.