FIOD doet Inval bij PVV-senator Gom van Strien in onderzoek omkoping en oplichting

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vrijdag een inval gedaan in het huis van PVV-senator Gom van Strien.

De inval is het gevolg van een aangifte van omkoping en oplichting die vorig jaar tegen Van Strien werd gedaan.

Achtergrond van de Beschuldigingen

Van Strien werd kort na de verkiezingsoverwinning van de PVV aangesteld als verkenner voor een nieuw te vormen kabinet. Echter, zijn aanstelling werd al snel beëindigd na beschuldigingen van fraude bij zijn vorige werkgever, Utrecht Holdings. Na zijn vertrek als verkenner diende Utrecht Holdings een officiële aangifte in tegen Van Strien wegens omkoping en oplichting.

Onderzoek

Het onderzoek naar de beschuldigingen is in volle gang. De FIOD heeft tijdens de inval documenten en elektronische apparaten in beslag genomen voor verder onderzoek. De resultaten van deze doorzoeking moeten uitwijzen of er voldoende bewijs is voor strafrechtelijke vervolging.

Reactie van Van Strien

Senator Gom van Strien heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de inval of de beschuldigingen tegen hem. Zijn partij, de PVV, heeft ook nog geen officiële verklaring afgegeven. Het is nog onduidelijk welke impact deze ontwikkelingen zullen hebben op zijn politieke carrière en op de PVV als geheel.

Meer informatie volgt zodra het onderzoek vordert.