Rapper Nicki Minaj klaagt over arrestatie op Schiphol en claimt opzet: ‘Ik heb zooooooooooo veel videobewijs’

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag haar fans bedankt voor hun steun nadat ze eerder op zaterdag werd gearresteerd op luchthaven Schiphol. Minaj werd aangehouden omdat ze softdrugs bij zich had en hekelde haar arrestatie in felle bewoordingen op sociale media. Kort voor 22.00 uur werd ze vrijgelaten na het betalen van een boete van 350 euro.

Arrestatie op Schiphol

Nicki Minaj werd zaterdagmiddag aangehouden op Schiphol toen ze op het punt stond naar Manchester te vliegen voor een gepland optreden. Bij de controle werd softdrugs in haar bagage gevonden, waarna de marechaussee haar arresteerde. Na enkele uren in een cel te hebben gezeten, werd de rapper vrijgelaten na betaling van een boete.

Reactie van Minaj

In een bericht op sociale media platform X, schreef Minaj vanuit haar hotel in Manchester: “Ik ben iets meer dan een uur geleden aangekomen, na 5-6 uur in een gevangeniscel te hebben gezeten.” Ze suggereerde dat er opzet in het spel was en dat haar arrestatie bedoeld was om haar optreden te verhinderen. Volgens Minaj had de concertzaal Co-op Live bereidheid getoond om haar concert te verlengen van 23.00 tot 23.30 uur, maar ook dit bood geen oplossing. “Ze zijn dus geslaagd in hun plan om me vanavond niet op dat podium te laten,” aldus de rapper.

Bewijsmateriaal en Verontschuldigingen

Minaj meldde verder dat ze videobewijs heeft verzameld en alles in realtime heeft gepost om haar verhaal te ondersteunen. Ze bood haar excuses aan haar fans in Manchester aan voor het niet doorgaan van het concert. “Ik heb zooooooooooo veel videobewijs,” schreef ze. Ze benadrukte dat ze de verdere afhandeling van de zaken nu overlaat aan haar “advocaten en God.”

Achtergrond en Gevolgen

Nicki Minaj is een bekende rapper, vooral beroemd om hits als “Super Bass” en “Starships.” Haar arrestatie en de daaropvolgende vertraging hebben geleid tot de annulering van haar geplande optreden in Manchester, wat tot teleurstelling van vele fans heeft geleid. De verdere juridische gevolgen van haar arrestatie op Schiphol blijven voorlopig onduidelijk.