Pleegouders in Vlaardingen aangehouden voor poging doodslag 10-jarige meisje

Op maandagochtend zijn een 37-jarige man en vrouw uit Vlaardingen gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter.

Het onderzoek naar de exacte gebeurtenissen is in volle gang, en de verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Zorgwekkende Toestand van het Slachtoffer

De politie startte op dinsdag 21 mei een onderzoek nadat het meisje in de nacht van maandag op dinsdag met ernstig lichamelijk letsel en in zeer zorgwekkende toestand werd opgenomen in het ziekenhuis. Vanwege twijfels over hoe haar verwondingen waren ontstaan, werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingezet om de zaak te onderzoeken.

Uitgebreid Onderzoek

Sinds de start van het onderzoek op 23 mei heeft de politie verschillende stappen ondernomen om de situatie op te helderen. Dit omvatte forensisch onderzoek in de woning van de verdachten, buurtonderzoek, het bekijken van camerabeelden en gesprekken met mogelijke getuigen. Deze inspanningen resulteerden in de aanhouding van de pleegouders van het meisje.

Huidige Situatie en Verdere Acties

Er blijft veel onduidelijkheid over de exacte gebeurtenissen en de rol van de pleegouders. De politie en het Openbaar Ministerie zetten alles op alles om meer helderheid te krijgen. Ondertussen zijn de twee andere kinderen die in de woning verbleven elders ondergebracht voor hun veiligheid.

Deze zaak wordt nauwlettend gevolgd en verdere updates zullen worden gegeven naarmate het onderzoek vordert. De betrokken instanties doen er alles aan om recht te doen aan de ernst van de situatie en de veiligheid van de kinderen te waarborgen.