© Pexels / Pixabay

Acteur Thijs Römer heeft geen geld om schadevergoeding slachtoffers online misbruik te betalen

Acteur Thijs Römer kan de schadevergoeding die hij verschuldigd is aan zijn slachtoffers van online misbruik niet betalen.

Dit bevestigde zijn advocaat, Bénédicte Ficq, aan RTL Boulevard na berichtgeving van juicevlogger Yvonne Coldeweijer.

Veroordeling

De rechtbank in Assen bevond Römer in augustus vorig jaar schuldig aan online seksueel misbruik van drie destijds minderjarige meisjes. De 45-jarige acteur werd veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd. Naast de straf moest Römer een behandeling ondergaan bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Tevens moest hij een schadevergoeding van in totaal ruim 13.600 euro aan de drie slachtoffers betalen.

Financiële Problemen

Volgens zijn advocaat is het voor Römer niet mogelijk om de schadevergoeding te betalen. “Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt. Het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend. Als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan,” aldus Ficq.

Reactie van de Slachtoffers

Maartje Schaap, de advocaat van de slachtoffers, reageert teleurgesteld op de situatie. “Het is teleurstellend. Het is inmiddels al een lang proces. Hij heeft het beroep ingetrokken en dan weet je dat zowel de straf als de schadevergoeding vaststaat. Er is kennelijk geen geld om het te betalen en dat vinden mijn cliënten erg vervelend.”

Status van de Straf

Römer heeft de maand celstraf inmiddels uitgezeten. Of hij de taakstraf heeft uitgevoerd en de behandeling bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg heeft ondergaan, is niet bekend.

De zaak blijft een punt van discussie en roept vragen op over de mogelijkheden voor slachtoffers om hun rechtmatige compensatie te ontvangen wanneer daders financieel niet in staat blijken te zijn om te betalen.