Verkiezingscampagne Mexico eindigt in bloedbad: 23e burgemeesterskandidaat geliquideerd

De verkiezingscampagne in Mexico heeft een gewelddadige wending genomen met de moord op José Alfredo Cabrera, de 23e lokale kandidaat die sinds september om het leven is gebracht.

Dit geweld komt slechts enkele dagen voor de verkiezingen, waarbij Mexicanen zullen stemmen voor een nieuwe president, parlementsleden, gouverneurs en burgemeesters.

Levensgevaarlijke Kandidaatschap

De campagneperiode heeft de kwetsbaarheid van lokale politici benadrukt. De Mexicaanse regering meldde dinsdag dat minstens 22 burgemeesterskandidaten sinds het begin van de campagne in september zijn vermoord. Gisteren werd José Alfredo Cabrera, kandidaat voor de stad Coyuca de Benitez in het zuiden van Mexico, aan deze tragische lijst toegevoegd.

Doodgeschoten Tijdens Campagnebijeenkomst

Op schokkende videobeelden is te zien hoe Cabrera vrolijk door een menigte loopt tijdens zijn laatste campagnebijeenkomst, waarna een persoon meerdere keren van dichtbij op zijn hoofd schiet. Cabrera was op slag dood, wat voor chaos en paniek zorgde onder de aanwezigen.

Onrust Voor de Verkiezingen

Het geweld tegen politieke kandidaten werpt een donkere schaduw over de aanstaande verkiezingen. De moord op Cabrera onderstreept de voortdurende problemen met geweld en veiligheid in Mexico, met name voor degenen die zich inzetten voor publieke functies. De regering staat onder druk om de veiligheid van kandidaten en de integriteit van het verkiezingsproces te waarborgen.

Internationale Bezorgdheid

De internationale gemeenschap heeft haar bezorgdheid geuit over het extreme geweld tijdens de verkiezingscampagne. Mensenrechtenorganisaties roepen op tot meer bescherming voor politieke kandidaten en een grondig onderzoek naar deze moorden om de daders ter verantwoording te roepen.

De verkiezingen in Mexico zullen dit weekend plaatsvinden te midden van deze golf van geweld, waarbij de veiligheid en het vertrouwen in het democratische proces centraal staan.