Vrouw weigert mee te werken en te luisteren en geeft politieagent bloedneus bij ID-controle

Een 40-jarige vrouw uit St. Willebrord is vrijdagavond op het Markthof aangehouden nadat zij een politieagent in het gezicht sloeg tijdens een identiteitscontrole. De agent liep hierbij een bloedneus op.

Incident op het Markthof

De politie ontving op vrijdag 31 mei 2024 omstreeks 20.50 uur een melding van overlast in een winkel aan het Markthof. Drie personen, waaronder twee mannen en een vrouw, zouden luidruchtig gedrag vertonen en vermoedelijk onder invloed zijn. Ze vielen het winkelpersoneel en klanten lastig door in en uit de winkel te lopen en te schreeuwen.

Escalatie bij Identiteitscontrole

Ter plaatse troffen agenten het genoemde drietal aan bij twee scooters. Tijdens de identiteitscontrole weigerde de vrouw mee te werken en begon ze weg te lopen, roepend dat ze niet van plan was te luisteren. Toen een agent haar aan de rechterarm vastpakte, maakte ze een zwaaiende beweging met haar linkerarm en raakte daarbij hard het gezicht van de politieman, die een ernstige neusbloeding opliep.

Aanhouding en Onderzoek

Het lukte de agenten uiteindelijk om de vrouw onder controle te krijgen en haar naar het cellencomplex over te brengen. Op het bureau bleek zij positief te testen op amfetamine, en gaf ze toe GHB te hebben gebruikt. Een arts heeft bloed bij haar afgenomen voor verder onderzoek.

Politie Onderneemt Actie

De politie heeft de zaak in onderzoek en benadrukt dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is en streng bestraft zal worden. De vrouw is in verzekering gesteld en zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

De politie roept getuigen van het incident op om zich te melden en eventuele informatie te delen die kan bijdragen aan het verdere onderzoek.