Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nederlandse uithalers op zoek naar partijen cocaïne gepakt in haven Antwerpen

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft recentelijk drie Nederlanders en twee Belgen in bewaring gesteld nadat ze werden betrapt op verdachte activiteiten in de haven van Antwerpen.

Een zesde Nederlandse verdachte is eveneens in hechtenis genomen en zal worden voorgeleid bij de rechter.

Inbeslagname van Verdovende Middelen en Gereedschap

Tijdens een gecoördineerde actie afgelopen weekend heeft de Scheepvaartpolitie twee verdachte voertuigen onderschept bij de Rostockweg en de Mannheimweg in de haven. De inzittenden, bestaande uit drie Nederlanders (leeftijden: 21, 23 en 23 jaar) en twee Belgen (beiden 22 jaar), werden gearresteerd. Bij de doorzoeking van de voertuigen stuitten de autoriteiten op sporttassen gevuld met verdovende middelen, alsook een boormachine, een dopsleutelset, een hoofdlamp, werkhandschoenen, een stroomstootwapen en lege rugzakken.

Verdenkingen van Georganiseerde Misdaad

De onderzoeksrechter heeft besloten om de vijf gearresteerden aan te houden op verdenking van het uitvoeren van voorbereidende handelingen in een criminele organisatie. Vrijdag zal de raadkamer beslissen over de verdere detentie van de verdachten.

Nieuwe Ontwikkelingen

In de nacht van zondag op maandag is een 24-jarige Nederlander gearresteerd bij de Mannheimweg in de haven van Antwerpen. De verdachte zou hebben geprobeerd drugs uit een container te stelen. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Voortgang van het Onderzoek

De recente arrestaties zijn onderdeel van een breder onderzoek naar georganiseerde criminele activiteiten in de haven van Antwerpen. De douane en politie werken nauw samen om de betrokken netwerken te ontmantelen en verdere criminele activiteiten te voorkomen.