Voetbal
Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Voetbalwedstrijd in Den Haag escaleert en mondt uit in massale vechtpartij

Een jeugdvoetbalwedstrijd tussen twee teams onder 16 jaar liep zaterdagavond 1 juni uit de hand bij een vereniging aan de Daal en Bergselaan. De politie moest massaal uitrukken om de situatie onder controle te krijgen.

Twee verdachten zijn aangehouden, één voor mishandeling en één voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Vechtpartij na Scheidsrechterbeslissing

De escalatie begon na een beslissing van de scheidsrechter, waarna één van de teams zich tegen hem keerde. Dit leidde tot een massale vechtpartij. Talrijke politie-eenheden, waaronder surveillancehondengeleiders, kwamen ter plaatse om de orde te herstellen. De situatie verslechterde toen de menigte zich ook tegen de politie keerde, waardoor agenten hun wapenstokken moesten gebruiken om de groepen uit elkaar te drijven.

Gewonden en Inzet van Parate Peloton

Ambulancepersoneel verleende medische zorg aan twee personen: één persoon was gebeten door een politiehond en de ander raakte gewond tijdens het politieoptreden. Het parate peloton, een flexibel inzetbare politie-eenheid, werd ingeschakeld om de agenten ter plaatse te ondersteunen en om alle aanwezigen van het terrein te verwijderen.

Aanhoudingen

Tijdens de ongeregeldheden werd een verdachte aangehouden voor mishandeling. Een tweede verdachte werd ingesloten omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering. De politie onderzoekt de zaak verder om te bepalen of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

De voetbalwedstrijd die zo dramatisch eindigde, heeft de gemeenschap geschokt en de politie benadrukt de ernst van dergelijk geweld bij sportevenementen.