Snelheidsovertreding op A58 leidt politie naar man met onderbroek vol drugs

Een 19-jarige man uit Breda probeerde zondagavond de politie te misleiden, maar werd alsnog aangehouden voor vermoedelijk harddrugsbezit.

De politiecontrole vond plaats nadat de automobilist met hoge snelheid reed op de Bavelseparklaan.

Verdachte Gedrag en Vondst van Harddrugs

Rond 19.00 uur zagen agenten op de snelweg A58 een auto met opvallend hoge snelheid. Tijdens de rit merkten zij op dat de bestuurder iets tussen zijn benen leek te verstoppen en zich zenuwachtig gedroeg. Uiteindelijk werd de auto op de Bavelseparklaan aan de kant gezet. Toen de bestuurder zijn portier opendeed, roken de agenten een sterke henneplucht en viel het hen op dat de man vreemd uit zijn ogen keek, wat het vermoeden versterkte dat hij onder invloed reed.

Weigering van Speekseltest en Vondst van Drugs

De man ontkende het gebruik van verdovende middelen en weigerde zowel een speekseltest als een bloedproef, wat wettelijk gezien als een misdrijf wordt beschouwd. Ondanks zijn ontkenning dat hij drugs bij zich had, werd hij gearresteerd en naar het politiebureau gebracht.

Tijdens zijn fouillering kwamen er meer dan 10 zakjes met wit poeder uit zijn onderbroek tevoorschijn, vermoedelijk harddrugs. De auto en de gevonden substantie zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Vervolgonderzoek

De 19-jarige verdachte zit vast voor verder onderzoek. De politie onderzoekt de aard van het gevonden poeder en mogelijke verdere betrokkenheid van de man in drugshandel.