Tieners met vuurwapens in Gucci buideltasje gepakt bij luchthaven Rotterdam

De Koninklijke Marechaussee heeft op vrijdagavond twee tieners aangehouden bij een verkeerscontrole op de luchthaven van Rotterdam.

De 18-jarige man en 17-jarige vrouw uit Rotterdam werden gearresteerd nadat er twee vuurwapens in hun voertuig werden aangetroffen.

Verkeerscontrole en Vondst van Vuurwapens

Omstreeks 20:45 uur reden de twee tieners een gezamenlijke verkeerscontrole van de Marechaussee en de politie binnen op het terrein van de luchthaven. Tijdens de controle ontdekten de marechaussees twee vuurwapens in hun voertuig. Bij nader onderzoek door de Forensische Opsporing bleek het te gaan om echte vuurwapens met scherpe munitie.

Arrestaties en Vervolgacties

De bestuurder, een 18-jarige man, is aangehouden en blijft vastzitten voor verder onderzoek. Hij zal maandag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. De 17-jarige bijrijder, een vrouw, is inmiddels in vrijheid gesteld.

Verdere Overtredingen tijdens de Controle

Tijdens dezelfde verkeerscontrole werd er opgetreden tegen meerdere strafbare feiten. Twee bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen, terwijl een andere bestuurder onder invloed van alcohol reed. Daarnaast werden er verschillende boetes uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Een andere verdachte, die nog een openstaande straf had, werd ook tijdens deze controle aangehouden.

Impact en Veiligheidsmaatregelen

Deze incidenten benadrukken het belang van regelmatige controles en de nauwe samenwerking tussen de Marechaussee en de politie om de veiligheid op en rondom de luchthaven te waarborgen. De ontdekking van de vuurwapens en de aanhoudingen van meerdere verdachten tonen aan hoe dergelijke controles effectief kunnen zijn in het handhaven van de wet en het voorkomen van potentiële dreigingen.

De arrestaties en de inbeslagname van de vuurwapens zijn een belangrijke stap in de voortdurende inspanningen van de autoriteiten om de openbare veiligheid te verbeteren en illegale activiteiten tegen te gaan.