Verdachte gepakt in onderzoek moord Johnny Ponson in Amsterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de dood van de 65-jarige Amsterdammer Johnny Ponson.

Het lichaam van Ponson werd op zaterdagmiddag 30 maart onder verdachte omstandigheden aangetroffen in zijn woning in de flat Gravestein. Het bleek dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen, waarop de politie direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opstartte.

Arrestatie in Beverwijk

Dinsdagochtend 4 juni resulteerde het onderzoek in de arrestatie van een 21-jarige man uit Amsterdam in Beverwijk. De verdachte wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de dood van Ponson en zit momenteel vast. Hij zal vrijdag 7 juni worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Lopend Onderzoek

In het belang van het onderzoek verstrekt de politie op dit moment geen verdere informatie over de verdachte, de exacte verdenkingen of de voortgang van de zaak. De arrestatie is echter een belangrijke stap in het onderzoek naar de tragische dood van Johnny Ponson.

De arrestatie volgt na weken van intensief speurwerk door het TGO, dat sinds de ontdekking van Ponsons lichaam onophoudelijk heeft gewerkt aan het ophelderen van deze zaak. De politie roept iedereen die meer informatie heeft over het incident of de betrokkenen op om zich te melden.

De autoriteiten hopen met deze arrestatie verdere duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden rond de dood van Ponson en gerechtigheid te kunnen bieden aan zijn nabestaanden.