Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Duitse politie verijdelt mogelijk terreuraanslag tijdens EK voetbal door solliciterende man

De Duitse politie en de binnenlandse veiligheidsdienst hebben mogelijk een terreuraanslag tijdens het EK voetbal verijdeld, meldt het Duitse Bild.

Op het vliegveld van Keulen-Bonn werd een 23-jarige man gearresteerd die banden zou hebben met een aan Islamitische Staat (IS) verwante groepering. Hij zou geld hebben overgemaakt aan de terreurorganisatie ISPK, die ook verantwoordelijk zou zijn voor een aanslag op een concertzaal in een voorstad van Moskou.

Sollicitatiepoging bij EK

De verdachte probeerde het voetbaltoernooi, dat komende vrijdag in Duitsland begint, binnen te komen door te solliciteren als bewaker en veiligheidsfunctionaris. Tijdens een controle van de veiligheidsdienst viel hij door de mand. De Duitse autoriteiten nemen de dreiging zeer serieus en hebben uitgebreide maatregelen getroffen om de veiligheid tijdens het toernooi te waarborgen.

Onderzoek door Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie in Karlsruhe leidt het onderzoek naar de man, die de Duitse, Marokkaanse en Poolse nationaliteit heeft. Volgens een woordvoerder wordt hij verdacht van steun aan een terroristische organisatie in het buitenland en schendingen van de buitenlandse handelswetgeving. Het onderzoek moet meer duidelijkheid geven over zijn betrokkenheid bij mogelijke terreurplannen.