Verdachten met valse kentekenplaten en vuurwapen gepakt door oplettendheid eigenaar tankstation

Op zaterdagavond 8 juni 2024 leidde een oplettende tankstationeigenaar aan de Steenbergseweg in Dinteloord tot de arrestatie van twee verdachten.

Rond 20.30 uur kwam een bestuurder naar het tankstation om te tanken, maar gaf vervolgens aan dat hij zijn portemonnee was vergeten.

De eigenaar van het tankstation vertrouwde de situatie niet en besloot de kentekenplaten van het voertuig te controleren. Toen bleek dat de kentekenplaten niet overeenkwamen met het voertuig, besloot hij de politie te bellen.

Ontdekking van Gestolen Kentekenplaten en Wapen

Bij aankomst controleerden de agenten de auto en ontdekten dat de kentekenplaten vermoedelijk gestolen waren. Daarnaast troffen ze in het voertuig een voorwerp aan dat leek op een vuurwapen. Uit verder onderzoek zal moeten blijken om wat voor wapen het precies gaat.

Verdachten Aangehouden

De bestuurder uit Middelburg en de bijrijder uit Kamperland, beide 46 jaar, werden direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de mogelijke diefstal van de kentekenplaten en het bezit van het wapen wordt verder onderzocht.

Deze situatie onderstreept het belang van waakzaamheid en snelle reactie bij verdachte omstandigheden. Dankzij de alertheid van de tankstationeigenaar konden de verdachten snel worden opgepakt en verdere misdrijven mogelijk worden voorkomen.