Gewonde bij gewelddadige poging tot diefstal geparkeerde Porsche

Bij een poging om een geparkeerde Porsche te stelen, is zaterdagmiddag 8 juni een persoon gewond geraakt in Vaals.

Incidentdetails

Rond 13:30 uur probeerden meerdere verdachten een geparkeerde Porsche te stelen op parkeerplaats P1 aan de Viergrenzenweg, nabij het Drielandenpunt in Vaals. Tijdens deze poging ontstond een schermutseling tussen de verdachten en de eigenaar van de auto. De eigenaar raakte hierbij gewond, maar dankzij zijn verzet slaagden de verdachten er niet in de auto te stelen.

Politieonderzoek

Agenten van zowel de Duitse als de Nederlandse politie zijn ter plaatse gekomen en hebben gezamenlijk een onderzoek ingesteld. Ook is een politiehond ingezet om de verdachten op te sporen, maar vooralsnog ontbreekt ieder spoor van hen.

Oproep aan getuigen

De recherche is op zoek naar getuigen van deze brutale poging tot autodiefstal. Men zoekt niet alleen mensen die zaterdagmiddag iets hebben gezien, maar ook personen die de afgelopen weken in de omgeving van het Drielandenpunt waren en mogelijk verdacht gedrag hebben opgemerkt. Het onderzoeksteam heeft daarnaast interesse in bewaarde beelden van dashcams van auto’s die recent op een van de parkeerplaatsen bij het Drielandenpunt hebben gestaan.

Contact met de politie

Getuigen en mensen met relevante informatie of dashcambeelden worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. De informatie kan cruciaal zijn voor het verdere onderzoek naar deze poging tot diefstal.