Drietal met brandbare vloeistof gepakt bij Maarsbergen na achtervolging op A12

De politie heeft gisteravond drie mannen aangehouden op de Rijksweg A12 bij Maarsbergen. De arrestatie volgde nadat in hun voertuig een hoeveelheid brandstof en andere verdachte middelen werd aangetroffen.

Achtergrond en Melding

Eerder op de avond ontving de politie een melding over gesloten kentekenplaten. Het voertuig met deze kentekenplaten werd vervolgens op de A12 gesignaleerd. Bij Maarsbergen kreeg de auto een stopteken. Toen de politie het voertuig tot stilstand bracht, sprongen de inzittenden uit de auto en renden een nabijgelegen weiland in.

Achtervolging en Aanhouding

De politie zette direct een grootschalige zoekactie in gang, waarbij gebruik werd gemaakt van een helikopter en speurhonden. Omstreeks 20.45 uur konden de drie verdachten, mannen uit Utrecht in de leeftijd van 17 tot 22 jaar, worden aangehouden.

Inhoud van het Voertuig

Bij de doorzoeking van het voertuig werden jerrycans met vermoedelijk benzine, een trechter, ammoniak, een brandblusser en grote tassen aangetroffen. De aard van deze materialen suggereert dat de verdachten mogelijk iets illegaal van plan waren, hoewel hun precieze intenties nog worden onderzocht.

Verdere Onderzoek

Alle drie de verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor. De politie werkt nauw samen met de Landelijke Eenheid Expertise en Operaties en de Eenheid Midden Nederland om de zaak verder te onderzoeken en de bedoelingen van de verdachten te achterhalen.