© Pexels

Bijna alle bezittingen van complotdenker Alex Jones geveild om schadevergoeding ‘Sandy Hook’ te betalen

Bijna alle bezittingen van de beruchte complotdenker Alex Jones zullen geveild worden om een deel van de schadevergoeding te betalen die hem is opgelegd voor zijn valse beweringen over de schietpartij op de Sandy Hook basisschool.

Dit heeft een rechter in Texas vrijdag besloten. Volgens de Texaanse wet mag Jones zijn woning behouden.

Valse beweringen over Sandy Hook schietpartij

In zijn show Infowars beweerde Jones herhaaldelijk dat de schietpartij op de Sandy Hook basisschool in Connecticut in scène was gezet. Dit bloedbad in 2012 eiste het leven van twintig kinderen en zes volwassenen. Jones beweerde ten onrechte dat de rouwende ouders acteurs waren. Deze valse verklaringen leidden ertoe dat de nabestaanden bedreigd werden door fans van Jones.

Rechtszaken en opgelegde schadevergoeding

De nabestaanden spanden meerdere rechtszaken aan tegen Jones. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot het betalen van bijna 1,4 miljard euro aan schadevergoedingen. De beslissing om zijn bezittingen te veilen is bedoeld om een zo groot mogelijk deel van deze enorme som te voldoen.

Faillissement van Free Speech Systems afgewezen

Vrijdag oordeelde de rechter ook over het faillissement van Free Speech Systems, het moederbedrijf van Infowars waarvan Jones de eigenaar is. Het faillissement werd afgewezen, aangezien de schuldeisers baat hebben bij het voortbestaan van het bedrijf. Jones zal het bedrijf echter moeten verkopen als onderdeel van de uitspraak, waarbij hij zijn persoonlijke eigendommen verliest. Deze beslissing werd door sommige nabestaanden verwelkomd, terwijl anderen hoopten dat Jones gedwongen zou worden zijn bedrijf onmiddellijk te sluiten.