Gewonde na steekincident bij burenruzie Breda: twee mannen aangehouden

Op zaterdag 15 juni 2024 om 23.55 uur ontving de politie meerdere meldingen van een ruzie in de Odilia van Salmstraat. Verschillende surveillance-eenheden werden naar de locatie gestuurd. Kort daarna kwam de melding binnen dat er iemand zou zijn neergestoken.

Aanhouding van verdachten

Bij aankomst troffen de agenten een groep mensen aan met hoogoplopende emoties. De politie moest dreigen met hun taser om mensen te dwingen stokken en andere slagwapens neer te leggen. In een woning werd een gewonde man gevonden. De 55-jarige man uit Breda werd ter plaatse door de agenten geholpen en later door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.

Ruzie escaleert

Volgens ooggetuigen ontstond de ruzie door overlast in de straat. Dit leidde tot een vechtpartij waarbij het slachtoffer uiteindelijk werd neergestoken. Voor dit incident zijn twee mannen aangehouden: een 52-jarige man uit Dongen en een 26-jarige man uit Breda.

Onderzoek

Na het vertrek van het slachtoffer en de aanhouding van de verdachten keerde de rust weer in de straat. De politie startte een onderzoek en nam enkele getuigenverklaringen op. De recherche zal het onderzoek op zondag voortzetten.