Politie zoekt specifiek paar sportschoenen in zaak moord Johnny Ponson in Amsterdam

De Amsterdamse politie roept dringend de hulp in van het publiek bij het vinden van een specifiek paar sportschoenen, die mogelijk cruciaal zijn in het onderzoek naar de dood van Johnny Ponson, een 65-jarige Amsterdammer.

Ponson werd onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn woning in de flat Gravestein in Amsterdam-Zuidoost op zaterdagmiddag 30 maart.

Achtergrond

Het onderzoek naar de dood van Ponson heeft geleid tot de aanhouding van een 21-jarige man uit Amsterdam op dinsdagochtend 4 juni in Beverwijk. Deze verdachte wordt niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ponson, maar ook van een gewapende overval in 2020 en bezit van een vuurwapen in 2022. Het voorarrest van de verdachte is recentelijk met 90 dagen verlengd door de rechtbank in Amsterdam.

Gezochte schoenen

De politie is specifiek op zoek naar een paar zwarte gympen van de Primark, maat 42. Deze sportschoenen worden sinds februari dit jaar verkocht. De recherche vermoedt dat deze schoenen een belangrijk spoor zouden kunnen zijn in de zaak rondom Ponson, maar heeft ze nog niet kunnen lokaliseren. De exacte link tussen deze schoenen en de dood van Ponson kan op dit moment niet worden gedeeld door de politie.

Oproep aan het publiek

Heeft u de gezochte schoenen ergens gezien of weet u waar ze mogelijk zijn? Heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook uw informatie delen via het online tipformulier of beeldmateriaal met de politie delen, indien van toepassing.

Belangrijk: indien u de schoenen ergens aantreft, raak ze niet aan en schakel direct de politie in.