© Pexels / Pixabay

Verdachte in nieuwe zaak kroongetuige gepakt voor poging liquidatie Rotterdammer en aanslagen panden

De politie heeft vandaag een 29-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks ernstige strafbare feiten.

Deze omvatten zowel voorbereidingshandelingen als feitelijke misdaden, waaronder moordpogingen, overvallen, en aanslagen op verschillende panden.

Details van de Aanklachten

De specifieke beschuldigingen tegen de verdachte omvatten:

  • Voorbereidingshandelingen voor moord: Betrokkenheid bij plannen om een 39-jarige man uit Rotterdam te vermoorden in de periode tussen mei en juni 2020. Hoewel de moord niet daadwerkelijk plaatsvond, worden de voorbereidingshandelingen als strafbaar feit beschouwd.
  • Aanslagen op een reisbureau: Beschuldigd van betrokkenheid bij aanvallen op Royal Tours in Den Haag op 15 juni en 10 juli 2020.
  • Beschieting van een horecagelegenheid: Verdacht van de schietpartij op een horecagelegenheid in de Spuistraat, Amsterdam op 29 juli 2020.
  • Beschieting van een woning: In verband gebracht met de beschieting van een huis in Eindhoven op 2 september 2020.
  • Gewapende overval: Betrokkenheid bij een gewapende overval op een T-Mobile winkel in Beverwijk op 11 oktober 2020.
  • Beschieting van een restaurant: Verdacht van het beschieten van restaurant Little India in Amsterdam op 13 november 2020.

Vervolgonderzoek

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) geven aan dat verdere aanhoudingen niet zijn uitgesloten. Het onderzoek gaat door om alle mogelijke betrokkenen en de volledige omvang van deze criminele activiteiten in kaart te brengen.

Eerder dit jaar introduceerde het OM een kroongetuige die in ruil voor strafvermindering informatie heeft verstrekt over onder andere de voorbereidingsplannen voor de moord op de 39-jarige Rotterdammer en de schietpartij bij een Amsterdamse club.

Het is nog onduidelijk of de huidige aanhouding direct verband houdt met de verklaringen van deze kroongetuige. Echter, het OM sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen naar aanleiding van deze en andere getuigenverklaringen.