Verdachte nummer 13 én 14 aangehouden in reeks geweldsincidenten regio Groningen

De politie heeft onlangs twee nieuwe verdachten gearresteerd in verband met een reeks geweldsincidenten in Groningen, Winschoten en Oude Pekela.

Op 3 juli werd in zijn woonplaats een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden, terwijl een 20-jarige man uit Vianen op 19 juni werd gearresteerd.

Aanleiding en aanhoudingen

De 16-jarige verdachte uit Amsterdam wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op 13 juli op het Marktplein in Winschoten. De 20-jarige man uit Vianen wordt verdacht van zowel een schietincident op het Marktplein als het veroorzaken van een explosie bij een pand in de Herestraat in Groningen op 12 juli vorig jaar.

Verdachten en beperkingen

De jonge verdachte uit Amsterdam zit momenteel vast en wordt verhoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de geweldsincidenten. Vanwege zijn beperkingen kunnen de politie en het Openbaar Ministerie momenteel geen verdere details over zijn zaak vrijgeven.

Maatschappelijke impact

De serie explosies en schietincidenten tussen 10 juli en 20 september vorig jaar veroorzaakte veel onrust en had een grote impact op het veiligheidsgevoel in Groningen, Winschoten en Oude Pekela. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt nog steeds deze incidenten, waarbij de politie rekening houdt met mogelijke onderlinge conflicten binnen het criminele circuit.

Reeks van aanhoudingen

Tot nu toe zijn er in totaal veertien verdachten aangehouden in het onderzoek naar de geweldsincidenten. Naast de recente aanhoudingen van de 16-jarige Amsterdammer en de 20-jarige man uit Vianen, omvat dit ook tien eerdere arrestaties en de aanhoudingen van een 18-jarige man uit Amsterdam op 20 februari en een 19-jarige man uit Almere op 26 maart. Deze verdachten worden beschuldigd van betrokkenheid bij verschillende beschietingen en explosies.

Voortzetting van het onderzoek

Het onderzoek is nog in volle gang. Onlangs werden er in het tv-programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden getoond van diverse incidenten, waaronder de beschietingen en explosies op 10 en 12 juli, en een poging tot beschieting op 13 juli op het Marktplein in Winschoten. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties zullen volgen als het onderzoek vordert.