Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Dood 18-jarige Ryan uit Joure mogelijk eerwraak, vader ook verdacht

Op 28 mei werd het levenloze lichaam van de achttienjarige Ryan al Najjar uit het Friese Joure gevonden in het water bij de Knardijk in Lelystad. De ontdekking leidde tot een grootschalig politieonderzoek.

Aanhouding van Verdachten

Kort na de vondst van Ryan’s lichaam werden twee mannen aangehouden. Deze mannen, de broers van het slachtoffer, zijn door de politie in hechtenis genomen op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Eerwraak als Mogelijk Motief

Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat Ryan al Najjar het slachtoffer is geworden van eerwraak. Dit motief wordt momenteel onderzocht, gezien de culturele en familiale dynamiek die een rol kan spelen in deze tragische gebeurtenis.

Vader van het Slachtoffer Verdacht

Naast de twee broers, wordt ook de vader van Ryan verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Er zijn sterke aanwijzingen dat hij zich momenteel in Syrië bevindt. De politie onderzoekt de mogelijkheden om hem aan te houden en terug te brengen voor verhoor.

Bekentenis via de Media

Begin juni ontvingen de Telegraaf en Leeuwarder Courant een vermeende bekentenis van iemand die beweert de vader van Ryan te zijn. Deze e-mails, die mogelijk cruciaal bewijs bevatten, zijn door de Telegraaf overhandigd aan het OM voor verder onderzoek.

Opheffing van Beperkingen

Tot voor kort gaf het OM geen commentaar op de zaak omdat de verdachten in beperkingen zaten en alleen contact mochten hebben met hun advocaat. Nu deze beperkingen zijn opgeheven, kan er meer informatie naar buiten worden gebracht en kunnen verdere stappen in het onderzoek worden gezet.

Openbare Zitting

De eerste openbare zitting in deze zaak is gepland op 13 september in de rechtbank in Lelystad. Deze zitting zal meer licht werpen op de omstandigheden rondom de dood van Ryan al Najjar en de betrokkenheid van de verdachten.