Man zwaar mishandeld en beroofd van horloge en bril bij brute straatroof

Vrijdagnacht 5 juli 2024 is een man mishandeld en beroofd in het Valkenbergpark in Breda.

Het 51-jarige slachtoffer liep rond 00.15 uur vanuit het centrum door het park toen hij drie jongeren een prullenbak zag vernielen.

Mishandeling en Diefstal

Toen het slachtoffer de jongeren aansprak op hun gedrag, keerde de situatie snel om. Hij besloot weg te rennen, maar één van de jongeren achtervolgde hem. De achtervolger probeerde zijn horloge af te nemen en schopte hem, waardoor het slachtoffer op de grond viel. Ook nadat hij op de grond lag, bleef de jongeman hem trappen. Vervolgens namen de jongeren zijn bril en contant geld mee.

Snelle Actie van de Politie

Na de aanval belde het slachtoffer de politie en werd hij ter plaatse behandeld en vervolgens meegenomen door ambulancepersoneel. Een kwartier later ontving de politie een melding van een vechtpartij bij het station. Toen de politie arriveerde, vluchtten diverse jongeren. Een 19-jarige verdachte uit Breda werd staande gehouden nadat de politie een stroomstootwapen had getoond.

Aanhouding en Bewijsmateriaal

Bij de fouillering van de verdachte werden een horloge en een bril gevonden, vermoedelijk afkomstig van het slachtoffer. De verdachte werd daarop aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en naar het politiebureau overgebracht voor verder verhoor.

De politie roept eventuele getuigen van de mishandeling en de vechtpartij bij het station op om zich te melden, aangezien alle informatie kan bijdragen aan het onderzoek.