© Pexels / Pixabay

Man die undercover vertelde presentatrice te willen doden schuldig bevonden door rechtbank

In oktober vorig jaar werd Gavin Plumb, een 37-jarige bewaker, gearresteerd en aangeklaagd wegens het plannen van de ontvoering, verkrachting en moord op Holly Willoughby.

Deze verontrustende plannen werden online gedeeld met een Amerikaanse undercoveragent, waarbij Plumb zijn gereedschapskist beschreef als voorbereid op “extreem seksueel geweld”, wat hij zijn “ultieme fantasie” noemde.

Rechtszaak en Veroordeling:

De rechtbank in Chelmsford, Verenigd Koninkrijk, heeft Plumb schuldig bevonden aan het complot tegen Holly Willoughby, hoewel hij alle beschuldigingen heeft ontkend. Plumb zal op 12 juli zijn straf te horen krijgen, waarbij hij geconfronteerd wordt met ernstige aanklachten wegens bedreiging en voorbereidingen voor geweldsmisdrijven.

Achtergrond van Holly Willoughby:

Holly Willoughby, bekend als presentatrice van het programma This Morning sinds 2009, heeft na de arrestatie van Plumb besloten om definitief te stoppen met het programma vorig jaar. Haar beslissing was gebaseerd op zorgen over haar eigen veiligheid en die van haar familie, gezien de dreiging die Plumb had geuit.

De zaak tegen Gavin Plumb werpt een schijnwerper op de ernst van online dreigingen en de noodzaak van adequate veiligheidsmaatregelen voor publieke figuren zoals Holly Willoughby.