Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Derde verdachte gepakt voor poging afpersing miljoenen euro’s van familie F 1-coureur Schumacher

Duitse onderzoekers hebben vrijdag een derde verdachte gearresteerd in verband met een poging om de familie van voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher af te persen van miljoenen euro’s.

De 52-jarige man, die donderdag werd aangehouden in een stad nabij Wuppertal in het westen van Duitsland, werkte als beveiligingsbeambte voor de familie, meldt het Duitse persbureau dpa.

Huiszoeking en Inbeslagname

Tijdens een huiszoeking bij de verdachte werden mobiele telefoons, harde schijven en geheugensticks in beslag genomen voor nader onderzoek, aldus officier van justitie Wolf-Tilman Baumert. De naam van de verdachte werd niet bekendgemaakt in overeenstemming met de Duitse privacyregels.

Eerdere Arrestaties

Vorige maand werden al twee mannen gearresteerd in deze zaak. De twee, een vader en zoon uit Wuppertal, hadden naar verluidt aan werknemers van de familie verteld dat ze in het bezit waren van gevoelige bestanden die de familie liever niet openbaar zou willen maken. Ze eisten enkele miljoenen euro’s, anders zouden ze de bestanden op het dark web publiceren. De verdachten stuurden enkele bestanden naar de familie als bewijs van hun dreigement.

Rol van de Derde Verdachte

Volgens officier van justitie Baumert heeft een van de eerder aangehouden verdachten verklaard dat de 52-jarige man de bestanden had geleverd voor de chantagepoging. De verdachte had in het verleden voor de Schumacher-familie gewerkt en was belast met de digitalisering van privéfoto’s.

Gevangenisstraf en Boetes

De verdachten riskeren, indien veroordeeld, een boete of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, aldus de officier van justitie.

Achtergrond Michael Schumacher

Michael Schumacher liep in december 2013 een bijna fatale hersenbeschadiging op tijdens het skiën in de Franse Alpen in Meribel. Hij viel en zijn hoofd raakte een rots, wat zijn helm deed splijten. Sinds zijn overplaatsing uit het ziekenhuis in september 2014, wordt de zevenvoudig F1-kampioen privé verzorgd in een familiehuis in Zwitserland.

Schumacher’s Carrière en Recente Rechtszaak

De 55-jarige Schumacher trok zich in 2012 terug uit de Formule 1 na het winnen van 91 races en vijf opeenvolgende titels met Ferrari van 2000-2004. De Duitse coureur behaalde zijn andere twee titels met Benetton in 1994 en 1995. In mei won de familie Schumacher een rechtszaak tegen de uitgever van een beroemdhedenblad, dat een door kunstmatige intelligentie gegenereerd interview met de F1-legende had gepubliceerd.