Politiemedewerker gewond bij intense achtervolging verdachte drugshandel

Op donderdag 11 juli heeft de politie in Vlaardingen een verdachte aangehouden na een intense achtervolging door de stad.

De man, die werd verdacht van drugshandel, verzette zich bij zijn aanhouding en raakte betrokken bij een reeks gevaarlijke incidenten.

Incident bij de Boerhavestraat

De politie probeerde de man in zijn auto aan de Boerhavestraat aan te houden op verdenking van drugshandel. De verdachte werkte echter niet mee en reed in op een politiemedewerker, waarbij hij de auto ramde die voor hem geparkeerd stond. Vervolgens reed hij weg, waarbij de politiemedewerker gewond raakte.

Achtervolging en Crash

De politie zette de achtervolging in, die eindigde toen de verdachte crashte in de Jan van Arkelstraat. Hij botste eerst tegen een lantaarnpaal en daarna tegen een geparkeerd voertuig. Na de crash stapte de man uit zijn voertuig en vluchtte te voet, maar werd kort daarna in een tuin aangehouden.

Verdere Bevindingen en Aanklachten

Nabij het gecrashte voertuig trof de politie verdovende middelen aan, wat de verdenking van drugshandel bevestigde. Naast de oorspronkelijke verdenking van drugshandel, wordt de man nu ook beschuldigd van poging tot doodslag vanwege zijn acties waarbij hij een politiemedewerker verwondde.