Derde aanslag met explosief op pand in Uithoorn

In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 juli 2024 is voor de derde keer een explosief afgegaan bij een woning aan de Europarei in Uithoorn.

De politie heeft een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Eerder vonden er op 2 maart en 19 juni ook al explosies plaats bij dezelfde woning.

Incidenten en Onderzoek

Rond 3.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal toen een explosief bij de voordeur van de woning tot ontploffing werd gebracht. De explosie veroorzaakte een vlammenzee en rookontwikkeling terwijl het gezin in de woning lag te slapen. Gelukkig raakte niemand gewond.

De politie zette de omgeving rond de woning uit voorzorg af en experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde geen aanhoudingen op.

Herhaalde Doelwitten

De recherche houdt er rekening mee dat de explosies van 2 maart, 19 juni en de afgelopen nacht met elkaar in verband staan. Het is onduidelijk waarom deze woning herhaaldelijk doelwit is van explosies.

Oproep tot Getuigen

De politie roept getuigen op om zich te melden als zij iets verdachts hebben gezien of gehoord in de buurt van de woning aan de Europarei op de genoemde data. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek en het vinden van de daders.