Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Schoten en chaos bij wilde achtervolging vluchtende man in België

De Belgische politie heeft bij een wilde achtervolging geschoten.

Zaterdagochtend heeft de politie een intensieve achtervolging ingezet in Antwerpen nadat een dronken man op de vlucht sloeg na een verkeerscontrole op het Sint-Jansplein.

De 38-jarige bestuurder bleek onder invloed van zowel alcohol als drugs te zijn. Aanvankelijk werkte hij mee, maar weigerde vervolgens uit te stappen en vluchtte met zijn voertuig.

Schade en Gewonden

Tijdens de achtervolging ramde de verdachte minstens drie politieauto’s, waarvan één total loss raakte. Twee mensen raakten gewond: een politieagent en een motorrijder. Een bijrijder van de auto sprong tijdens de achtervolging uit het voertuig en werd direct aangehouden.

Aanhouding en Onderzoek

De achtervolging eindigde toen de man klemgereden werd op de snelweg. Bij zijn aanhouding werden waarschuwingsschoten gelost om de situatie onder controle te krijgen. De auto van de verdachte is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Achtergrond en Huidige Status

De verdachte is een bekende van de politie en de zaak wordt verder onderzocht. De politie onderzoekt de volledige toedracht van het voorval en de gevolgen van de wilde achtervolging.